Türkiye’nin yeni nesil enerji üretim şirketlerinden Galata Wind, sosyal, çevresel ve kurumsal yönetim alanındaki performanslarını içeren küresel standartlardaki ilk sürdürülebilirlik raporunu paydaşlarına sundu.
Temiz bir gelecek için sürdürülebilir enerji kaynaklarına yatırım yapan ve sadece yenilenebilir enerji üretme taahhüdü bulunan Galata Wind, Küresel Raporlama Girişimi (GRI Standards) Raporlama Standardı’nın kapsamlı raporlama düzeyinde hazırlanan ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı.
Şirketin sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olan rapor, Türkiye’de kendi sektöründe SASB (Sustainability Accounting Standards Board) tarafından hazırlanan Sektörel İndeksi de içeren ilk rapor olma özelliği de taşıyor. Galata Wind 2022 Sürdürülebilirlik Raporu, şirketin paydaşları için finans dışı alandaki bilgilere en şeffaf biçimde ulaşma olanağı sunuyor.
Galata Wind CEO’su Burak Kuyan raporun yayınlanmasından büyük bir heyecan duyduklarını belirterek şunları söyledi: “İleriye baktığımızda, dünyanın iklim değişikliği, sosyal eşitsizlik ve yönetişim sorunları da dahil olmak üzere benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya olduğunun farkındayız. Bununla birlikte, sürdürülebilirlik stratejimizde kararlıyız, önümüzdeki yıllarda yaratmaya çalıştığımız bu olumlu değişimi sürdürülebilirlik raporlarımızla paydaşlarımıza aktarmaya devam edeceğiz. Yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmayı, operasyonel verimliliğimizi artırmayı, toplumsal ve çevresel sorunları ele almak için paydaşlarımızla iş birliği yapmayı da sürdüreceğiz.”
Sürdürülebilirlik raporu, Galata Wind’in temiz ve yenilenebilir enerji çözümlerini, çevresel etkiyi azaltmak ve daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için devam eden çabalarını özetliyor. Önemli çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) metriklerini ve şirketin bu alanlardaki girişimlerini kapsamlı bir biçimde içeren rapor, şirketin uzun vadeli sürdürülebilirlik ve sorumlu iş uygulamaları taahhüdünü de sergiliyor.
Galata Wind Sürdürülebilirlik Raporu’nda ayrıca şirketin tüm operasyonlarında %100 yenilenebilir enerji kullanımına ulaştığı ve bu sayede karbon emisyonunu yılda 400.000 ton azalttığı da görülüyor. 2022 yılında yenilenebilir kaynaklardan toplam 793.291 MWh elektrik üretimi yapan Galata Wind, ilk sürdürülebilirlik raporu kapsamında İklim Değişikliği Politikası ile Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık Politikası’nı da paydaşlarına açıklayan şirketlerden birisi oldu.
Türkiye’nin ilk yeşil halka arzı olarak kaydedilen Galata Wind’in bu girişiminden sonra 2022 yılında kurumsal yönetim uyum notu 9,4 olarak açıklanmıştı. BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne de dahil olan şirket aynı zamanda Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 45 milyon dolarlık sürdürülebilirlik kredisi anlaşmasına imza attı.
Galata Wind Hakkında:
2012 yılından beri Doğan Holding iştiraki olarak faaliyetlerine devam eden Galata Wind, %100 yenilenebilir kaynaklı, çevreye duyarlı elektrik enerjisi üreterek, yıllık yaklaşık 400.000 ton karbon emisyon azaltımı sağlamaktadır. Toplam 269 MW kurulu güce sahip olan Galata Wind’in hedefi yenilenebilir enerji kaynaklarını doğru kullanarak ülkemizin enerjideki dışa bağımlılığını azaltmak, çevreye duyarlı, güvenilir ve sürdürülebilir bir iş modeli ile Türkiye’nin temiz elektrik sağlayıcısı olmaktır. Galata Wind Türkiye’nin dört bir yanındaki Gold Standard ve VCS sertifikalı rüzgâr ve güneş enerjisi santralleriyle %100 yenilenebilir enerji üretmektedir. Şirket ayrıca evlerin, okulların, iş yerlerinin, akaryakıt istasyonlarının ve üretim merkezlerinin çatılarına da kendi enerjilerini üretmeleri amacıyla güneş enerjisi sistemleri tasarlamaktadır.