1.2 C
Ankara
Tuesday, December 17, 2024
spot_img

Türk Akımı için mühendislik çalışmalarına izin verildi-Engineering survey in Turkish Stream Project area was allowed

Gazprom, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Türk Akımı’nın deniz altından ilerleyecek kesimine ilişkin mühendislik çalışmalarının yürütülmesine izin verdiğini bildirdi.

Gazprom’dan yapılan resmi açıklamaya göre, izin belgesi, boru hattını oluşturacak hatlardan ilki için Türkiye’nin münhasır ekonomik bölgesinde ve karasularında mühendislik çalışması yapılmasını öngörüyor.

Türk Akımı’nın deniz altından ilerleyecek kesiminin her birinin 15,75 milyar metreküp kapasiteli dört hattan oluşacağı ifade edildi. Açıklamada, boru hattının 660 kilometre boyunca Güney Akım için öngörülen güzergahı takip edeceği, daha sonra da 250 kilometre boyunca Türkiye’nin Avrupa kıtasındaki topraklarına doğru ilerleyeceği bildirildi. İlk hattan sağlanacak doğalgazın ise bütünüyle büyümekte olan Türkiye piyasasının kullanımına sunulması öngörülüyor.

Gazprom, ayrıca, Türk tarafının Güney Akım projesinin Türkiye kesimi için elde edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi sonuçlarının yeni boru hattı için de kullanılabileceğini teyit ettiğini açıkladı.
Rus gazını Avrupa’ya taşıyacak Güney Akım Projesi’nin iptal edilmesinin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus gazını Avrupa’ya Türkiye üzerinden taşıyacak bir boru hattı yapılacağını geçen aralık ayında açıklamıştı.

Türk Akımı Projesi’nin 63 milyar metreküp kapasiteli olacağı duyurulmuştu. Bu miktarın 47 milyar metreküplük kısmı Avrupa’ya iletilirken geri kalan 16 milyar metreküpün Türkiye’nin iç piyasasında tüketilmesi öngörülüyor.

Kaynak: Milliyet

TENVAhttps://www.tenva.org
Türkiye Enerji Vakfı (TENVA), enerji kaynakları, teknolojileri, politikaları ve enerji piyasalarında gerçekleşmekte olan ulusal ve uluslararası gelişmelere aktif katkı sunmak için 2012 yılında faaliyetlerine başladı. Enerji sektörüne özel Türkiye'nin ilk ve tek düşünce kuruluşu olmanın verdiği ağırlıkla çalışmalarını gerçekleştiren TENVA bünyesinde; Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Araştırma Merkezi, Uluslararası Enerji Politikaları ve Diplomasisi Araştırma Merkezi, Enerji Piyasaları ve Düzenleyici İşlemler Araştırma Merkezi yer almaktadır. TENVA, dünya piyasalarındaki eğilimler ve politik gelişmeler dikkate alınarak; uluslararası bir bakış ve disiplinler arası bir anlayış ile sektörü ele alıyor ve bu anlayış çerçevesinde 2013 Haziran ayından bu yana aylık olarak Enerji Panorama dergisini yayınlıyor.

Benzer

Sosyal Medya

513BeğenenlerBeğen
431TakipçilerTakip Et
13,416TakipçilerTakip Et

Haber bültenimize abone ol

E-Bülten abonemiz olun, enerji sektörüne dair en güncel haberler ve duyurular her hafta e-posta adresinize gelsin.

spot_img

En Son Haberler