0.5 C
Ankara
Saturday, December 21, 2024
spot_img

SOCAR Türkiye, imza işlemlerini LetSign ile dijitale taşıdı

SOCAR Türkiye, dijital dönüşüm sürecinde E-GÜVEN tarafından geliştirilen e-imza platformu LetSign’ı tercih etti. Gerçekleştirilen iş birliği sayesinde 30 gün alan sözleşme imzalama ve onay işlemlerini 3 güne indiren SOCAR Türkiye, bir yıl içinde 284 bin 840 TL tasarruf sağlamayı, karbon emisyonunu da 8.258 kg azaltmayı hedefliyor.

İş süreçlerinde dijitalleşme, tasarruf, sürdürülebilirlik ve verimliliği önceliklendiren SOCAR Türkiye, E-GÜVEN tarafından geliştirilen LetSign platformunu tüm grup şirketlerinde kullanarak imza süreçlerini dijitale taşıdı. Tüm çalışanlara e-imza veya mobil imza temini sağlandığında SOCAR Türkiye ve grup şirketleri genelinde 5 bin kişi platformun avantajlarından yararlanmaya başlayacak.

İşlemler 30 günden 3 güne düştü

SOCAR Türkiye’nin 21 ila 30 gün süren sözleşme işlemleri LetSign sayesinde 3 iş gününe düştü. Giden evraklarda ise işlemler 5 iş günü yerine 2 iş gününde tamamlanıyor. Maddi boyutları yüksek olan hak ediş işlemleri de 3 iş gününde hızlı ve düşük maliyetle gerçekleştiriliyor. Aralık ayından bu yana yaklaşık 1.000 adet e-imzalı doküman oluşturan şirket, zaman tasarrufunun yanı sıra kağıt, yazıcı, posta ve arşiv giderlerini de azalttı.

E-dönüşümle 284 bin 840 TL tasarruf

Dijital iş süreçlerinin LetSign platformu üzerinden gerçekleştiğini belirten SOCAR Türkiye İnsan Kaynakları ve Kurumsal Hizmetler Başkanı Sibel Uğur, platformu kullanarak tasarruf etmeyi planladıkları konular hakkında şu bilgileri aktardı: “SOCAR Türkiye olarak iş sürekliliği ve e-dönüşüm önceliklerimiz arasında. Sürdürülebilir bakış açımız doğrultusunda LetSign ile kamu kurumları ve özel kurumlara doküman gönderimi, alımı ve arşivleme bağlamında bir yıl içinde toplam 284 bin 840 TL tasarruf sağlama hedefimiz bulunuyor. Kağıt ortamındaki iş süreçlerini dijital ortama aktaran çevreye duyarlı platform sayesinde 500 bin adet kağıt tasarrufu sağlamayı planlıyoruz. Bu, standart bir A4 kağıdı üzerinden hesaplandığında yılda 30 ağaca denk geliyor. Karbon emisyonu miktarımızı ise 8.258 kg azaltmayı hedefliyoruz.”

Sözleşme süreçleri bir haftadan kısa sürüyor

Yapılan iş birliğinin kurum içi ve kurum dışı imza işlemlerinde yavaş ilerleyen süreçlere hız kazandırdığını belirten SOCAR Türkiye IT Direktörü Nurullah Battal, “Şirket olarak dijital dönüşüm sürecimizi tasarruf ve verimlilik konusunda taviz vermeden gerçekleştirmeyi hedefledik. Tüm ekiplerimizi bu sürece dahil ederken LetSign’ın avantajlarından faydalandık. Islak imzayla sözleşme imzalama ve onay süreçlerimiz ortalama bir ay sürüyordu. LetSign’ın iş sürekliliği sağlayan özellikleri sayesinde artık bu tür işlemleri sonuçlandırmak bir haftayı bile bulmuyor.” dedi.

İmzalar artık dijitalde

SOCAR Türkiye’nin fiziksel ortamda yapılan tüm imza ve onay işlemlerinin LetSign sayesinde artık dijital ortamda ve mekandan bağımsız gerçekleştiğini vurgulayan E-GÜVEN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gönç, “İş süreçlerini dijital ortamda hızlı, tasarruf ederek ve kolay şekilde yapmak isteyen şirketler için e-imza bir gereklilik. SOCAR Türkiye’nin imza ve onay işlemlerine ait süreçlerinde zaman, iş gücü ve işletme giderlerinde tasarruf sağlayan LetSign’ı tercih etmesini e-dönüşümün şirket bünyesinde içselleştirilmesi bakımından önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. LetSign ile işler verimli ve güvenli, imza işlemleri yasal geçerli şekilde gerçekleştiriliyor. E-dönüşümde fikir lideri olan E-GÜVEN olarak, geliştirdiğimiz e-imza ile birlikte ihtiyaç odaklı uygulamalarla yeni yatırımlarımıza devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

TENVAhttps://www.tenva.org
Türkiye Enerji Vakfı (TENVA), enerji kaynakları, teknolojileri, politikaları ve enerji piyasalarında gerçekleşmekte olan ulusal ve uluslararası gelişmelere aktif katkı sunmak için 2012 yılında faaliyetlerine başladı. Enerji sektörüne özel Türkiye'nin ilk ve tek düşünce kuruluşu olmanın verdiği ağırlıkla çalışmalarını gerçekleştiren TENVA bünyesinde; Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Araştırma Merkezi, Uluslararası Enerji Politikaları ve Diplomasisi Araştırma Merkezi, Enerji Piyasaları ve Düzenleyici İşlemler Araştırma Merkezi yer almaktadır. TENVA, dünya piyasalarındaki eğilimler ve politik gelişmeler dikkate alınarak; uluslararası bir bakış ve disiplinler arası bir anlayış ile sektörü ele alıyor ve bu anlayış çerçevesinde 2013 Haziran ayından bu yana aylık olarak Enerji Panorama dergisini yayınlıyor.

Benzer

Sosyal Medya

513BeğenenlerBeğen
431TakipçilerTakip Et
13,416TakipçilerTakip Et

Haber bültenimize abone ol

E-Bülten abonemiz olun, enerji sektörüne dair en güncel haberler ve duyurular her hafta e-posta adresinize gelsin.

spot_img

En Son Haberler