0.6 C
Ankara
Tuesday, December 17, 2024
spot_img

SOCAR Türkiye geri dönüştürdüğü kağıtlardan 10 bin fidanlık orman oluşturdu

SOCAR Türkiye, 62 ton kağıdı geri dönüştürerek elde ettiği geliri 10 bin fidan olarak Ege Orman Vakfı’na bağışladı. Bu fidanlarla Menemen’de SOCAR Türkiye Gönüllüleri Hatıra Ormanı kuruldu. 

Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi SOCAR Türkiye, imhalık malzemelerini ormana dönüştürüyor. SOCAR Türkiye ve grup şirketlerindeki arşiv çalışmaları sonucu, saklama süreleri dolan imhalık malzemeler için dönüşüme başlandı. Proje kapsamında elde edilen gelir ile Ege Orman Vakfı’na 10 bin fidan bağış gerçekleştirildi. Menemen’de oluşturulacak SOCAR Türkiye Gönüllüleri Hatıra Ormanı için ilk fidanların dikimi, SOCAR Türkiye Gönüllüleri’nin katılımıyla yapıldı.

1.058 ağacın kesilmesi önlendi

SOCAR Türkiye’nin net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda başlayan proje, imha edilecek arşiv kâğıtlarının güvenli geri dönüşüm tesislerine götürülmesi, ardından malzemelerin tekrar kâğıt olmaları için hamur haline getirilmesiyle devam etti. Projede 62,23 ton kağıt atık geri dönüşüme gönderilerek 9 bin 240 fidanlık gelir elde edildi. SOCAR Türkiye’nin 760 fidan eklemesiyle birlikte 10 bin fidan Ege Orman Vakfı’na bağışlandı.  

Geri dönüşüm sayesinde 1.058 ağacın kağıt elde etmek için kesilmesi önlendi. Kurtarılan her ağaç günde 3 insanın tükettiği oksijeni üretecek, yılda 7 kg toz ve 300 kg zehri süzecek. 10 bin fidanlık ormanla 11 bin 15 kg daha az sera gazı salımı gerçekleşecek ve 1.742 m3 su tasarrufu sağlanacak. 1 ton kâğıdın geri dönüşüme kazandırılmasıyla 17 ağacın kesilmesi önleniyor, 177 kg daha az sera gazı salımı gerçekleşiyor ve 28 m3 su tasarrufu sağlanıyor. Proje kapsamında her yıl geri dönüşümden elde edilen gelir ile fidan bağışı düzenli olarak devam edecek.

Yaklaşık 500 çalışanın oluşturduğu SOCAR Türkiye Gönüllüleri, 2020 yılından bu yana, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu şekilde çevre, sağlık, eğitim, spor, sokak hayvanları ve sosyal konularda topluma yarar sağlayacak projeler gerçekleştiriyor. SOCAR Türkiye sürdürülebilirlik yolculuğunu 2035 yılı itibarıyla %40 CO2 azaltımı ve 2050 yılı itibarıyla net sıfır emisyon olarak belirledi.

TENVAhttps://www.tenva.org
Türkiye Enerji Vakfı (TENVA), enerji kaynakları, teknolojileri, politikaları ve enerji piyasalarında gerçekleşmekte olan ulusal ve uluslararası gelişmelere aktif katkı sunmak için 2012 yılında faaliyetlerine başladı. Enerji sektörüne özel Türkiye'nin ilk ve tek düşünce kuruluşu olmanın verdiği ağırlıkla çalışmalarını gerçekleştiren TENVA bünyesinde; Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Araştırma Merkezi, Uluslararası Enerji Politikaları ve Diplomasisi Araştırma Merkezi, Enerji Piyasaları ve Düzenleyici İşlemler Araştırma Merkezi yer almaktadır. TENVA, dünya piyasalarındaki eğilimler ve politik gelişmeler dikkate alınarak; uluslararası bir bakış ve disiplinler arası bir anlayış ile sektörü ele alıyor ve bu anlayış çerçevesinde 2013 Haziran ayından bu yana aylık olarak Enerji Panorama dergisini yayınlıyor.

Benzer

Sosyal Medya

513BeğenenlerBeğen
431TakipçilerTakip Et
13,416TakipçilerTakip Et

Haber bültenimize abone ol

E-Bülten abonemiz olun, enerji sektörüne dair en güncel haberler ve duyurular her hafta e-posta adresinize gelsin.

spot_img

En Son Haberler