-1.7 C
Ankara
Tuesday, December 17, 2024
spot_img

Rus enerji şirketi Energon, Türkiye’de lityum-iyon akü üretecek

Rusya merkezli endüstriyel akü ve yenilenebilir enerji sistemleri üreticisi ve ihracatçısı Energon, Türkiye pazarına giriş yaptı. Şirket, inovatif çözümleri ile Türkiye’de lityum-iyon aküler üretecek.

Energon, Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı. Bölgedeki faaliyetleri için stratejik üs olarak Türkiye’yi seçen şirket, uluslararası pazarlara açılmak için Türkiye’yi önemli bir merkez olarak görüyor. Geçtiğimiz yıl Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki operasyonlarının merkezi olarak Türkiye’yi belirleyen Energon, Sahra Altı bölgesindeki operasyonları için ise Güney Afrika’yı tercih etti.

Andrey Shukevich: Lityum-iyon serisi akülerin Türkiye’de üretimi çok önemli bir değer olacak

Energon Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Andrey Shukevich, elde ettikleri başarının iş ortakları ile güçlü iletişimin bir sonucu olduğunu vurgulayarak, “Hem Ar-Ge girişimlerimiz, hem de bu sektörler ile işbirliklerimiz sonucu elde ettiğimiz birikimi, iş ortaklarımıza sürdürülebilir fayda ve kârlılık yaratmak için kullanıyoruz. Bu sebeple enerji ve depolama sistemlerinde odaklı ve rakipsiz bir hizmet sunuyoruz.” sözlerini kaydetti.

“Türkiye endüstriyel sektörlerin yükselen yıldızı.” diyen Shukevic, şöyle devam etti: “Biz de Türkiye ekonomisine elimizden geldiğince katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Bu sebeple 2022 yılında Türkiye’de üretim için hazırlıklara başladık. Gelecekte endüstride önemli bir yere geleceğine inandığımız lityum-iyon serisi akülerin Türkiye’de üretiminin çok önemli bir değer olacağını düşünüyoruz. Türkiye’de üretilen aküler; Afrika, Asya ve Doğu Avrupa pazarlarında boy gösterecek ve Türkiye ekonomisine değer kazandıracak. Pandemi şartlarında yakın tedarikin önemi arttı. Uzun teslimat periyotlarında ve navlun fiyatlarında ciddi artışlar oldu. Bu gibi faktörler, Türkiye’de üretim kararı almamızda etkili oldu.”

Can Yaşar: Türkiye, Energon için çok önemli bir pazar

Energon Türkiye Ülke Müdürü Can Yaşar ise, Türkiye’nin Energon için çok önemli bir pazar olduğunu vurgulayarak, “Endüstriyel gelişim alanında Türkiye’nin müthiş bir potansiyeli var. Biz de bu alandaki potansiyelin değerlendirilmesi için tüm enstrümanlarımız ile hazırız. Bugüne kadar Türkiye’de 170 binden fazla aküyü son kullanıcılar ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kısa sürede ulaştığımız bu satış hacmi, bizi motive eden, attığımız adımların doğru olduğunu gösteren önemli bir başarıdır.” ifadelerini kullandı.

Yaşar, şunları kaydetti: “Yaptığımız iş, hayatın kendisiyle ve devamlılığıyla alakalı. Kritik uygulama ve iş kollarından birçoğu enerji kesintilerini tolere edemiyor. Biz de Energon ailesi olarak bu noktada devreye giriyoruz. İş ortaklarımızın kesintisiz enerji ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu önemli uygulamalarda, kalite, feragat edebileceğiniz bir husus asla değildir. Geniş ve güvenilir ürün gamımız, danışmanlık hizmetlerimiz ve çeşitli iş alanlarındaki güçlü tecrübemiz ile iş ortaklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak noktasında hazırız.”

Energon, 2021’de iş ortaklarına 60 milyon akü sundu

Energon, kurulduğu 1998 yılından bu yana uluslararası arenada büyük bir ivmeyle gelişiyor. Ürün ve hizmetlerini dünya genelinde 80 ülkede iş ortakları ve paydaşları ile buluşturan firma, terzi usulü çözümlerin yanı sıra, projelendirme ve mühendislik hizmetleri ile uçtan uca hizmet anlayışıyla hareket ediyor. Firma, yangın ve güvenlik sistemleri, telekomünikasyon sistemleri, banka ve ödeme çözümleri gibi kritik iş alanları için özel dizayn edilmiş endüstriyel tipte aküleri, farklı endüstrilerdeki iş ortaklarına sunuyor. Şirket, 2021 yılı itibarıyla global ölçekte 60 milyon aküyü farklı sektörlerdeki kullanıcılar ile buluşturdu.

Endüstriyel tip aküler kesintisiz enerji sağlıyor

Kesintisiz enerji, günümüzde kritik bir öneme sahip. Alarm sistemlerinden telekomünikasyon uygulamalarına; aydınlatma sistemlerinden otonom güç kaynaklarına kadar birçok alanda kesintisiz enerjiye ihtiyaç duyuluyor. Bu uygulamalarda meydana gelebilecek kesintiler, telafisi olmayan veri, can ve mal kayıplarına yol açabiliyor. Enerji kesintilerindeki potansiyel risklerini minimize etmek için akü ihtiva eden güç sistemleri gerekiyor. Aküler, ana elektrik şebekelerinde meydana gelebilecek problemlere karşı kesintisiz enerji sağlıyor.

Endüstriyel tip aküler; farklı tip ve boyutlarda üretiliyor. Kimyasal yapıları da farklı olan bu tip aküler, yıllardır endüstride kullanılıyor. Zorlu operasyonlar ve koşullar için kesintisiz enerji sağlayan endüstriyel tip aküler, zayıf akım sistemleri için tasarlanmış akülere göre daha uzun bir hizmet ömrü sunmak üzere özel olarak tasarlanıyor. Birçok uygulamada kesintisiz güç kaynakları ile tümleşik olarak kullanılabilen aküler; forkliftler, depolama ekipmanları, temizlik araçları gibi kompakt uygulamalarda da birincil güç sistemi olarak kullanılıyor.

TENVAhttps://www.tenva.org
Türkiye Enerji Vakfı (TENVA), enerji kaynakları, teknolojileri, politikaları ve enerji piyasalarında gerçekleşmekte olan ulusal ve uluslararası gelişmelere aktif katkı sunmak için 2012 yılında faaliyetlerine başladı. Enerji sektörüne özel Türkiye'nin ilk ve tek düşünce kuruluşu olmanın verdiği ağırlıkla çalışmalarını gerçekleştiren TENVA bünyesinde; Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Araştırma Merkezi, Uluslararası Enerji Politikaları ve Diplomasisi Araştırma Merkezi, Enerji Piyasaları ve Düzenleyici İşlemler Araştırma Merkezi yer almaktadır. TENVA, dünya piyasalarındaki eğilimler ve politik gelişmeler dikkate alınarak; uluslararası bir bakış ve disiplinler arası bir anlayış ile sektörü ele alıyor ve bu anlayış çerçevesinde 2013 Haziran ayından bu yana aylık olarak Enerji Panorama dergisini yayınlıyor.

Benzer

Sosyal Medya

513BeğenenlerBeğen
431TakipçilerTakip Et
13,416TakipçilerTakip Et

Haber bültenimize abone ol

E-Bülten abonemiz olun, enerji sektörüne dair en güncel haberler ve duyurular her hafta e-posta adresinize gelsin.

spot_img

En Son Haberler