Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar sektörlerinin lideri Petrol Ofisi, güneş enerjili istasyon sayısını 5’e ulaştırarak sektöre öncülük etmeye devam ediyor. Petrol Ofisi, Bodrum, İzmir, Torbalı, Antalya ve Ankara’daki istasyonlarında güneş enerjisinden elde edilen toplam 258 kWp’lık kurulu gücü ile bu alanda da liderliği elinde bulunduruyor.
Şirketten yapılan basın açıklamasına göre, Petrol Ofisi istasyonlarında güneş enerjisinden üretilerek tüketilecek yıllık 426.368 kWh’lık elektrik ile her yıl 1.280 ağaç kurtarılıyor, 196 ton karbon salımı önleniyor. Elektriğini güneş enerjisi ile karşılayan istasyon sayısını arttırmaya devam edeceklerine vurgu yapan Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Bu alandaki gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve hedefimiz, Petrol Ofisi’nin ülkemize, geleceğe yönelik genel yaklaşım ve sorumluluk bilincinin de en güzel örneklerinden biridir” dedi.
Petrol Ofisi’nin 2019 yılında Muğla Bodrum’da Paşalılar Petrol (42,075 kWp) ile başladığı güneş enerjili istasyon projesine, daha sonra sırasıyla İzmir Çiğli’de Yaman Petrol (44,28 kWp), Torbalı’da As Mira Petrol (42,24 kWp), Antalya Alanya’da Ali Şahin Petrol (70,62 kWp) ve son olarak da Ankara’da Kadem Petrol (59,40 kWp) eklendi. Proje dahilindeki Petrol Ofisi istasyonları elektrik ihtiyaçlarının tamamına yakınının güneş enerjisinden karşılamalarının yanı sıra ürettikleri fazla enerjiyi de şebekeye veriyorlar.
Toplam 258,61 kWp kurulu güç ile bu alanda da lider
Güçlü, yeni nesil, daha verimli ve yerli üretim güneş enerjisi teknolojilerine yer verilen Petrol Ofisi istasyonlarının güneş enerjisi sistemlerinin kurulumları, RM İstanbul ve Solarçatı tarafından gerçekleştiriliyor. Petrol Ofisi, istasyonlarında güneş enerjisinden elektrik üreten toplam 258,61 kWp kurulu güç ile sektöründe bu alanda da liderliği elinde bulunduruyor. Petrol Ofisi’nin 5 istasyonu, yıllık toplam 426.368 kWh güneş elektriği tüketecek. Bu rakam 140 evin bulunduğu bir kasaba ya da mahallenin bir yıllık elektrik tüketimine eşdeğer. Petrol Ofisi istasyonlarda tüketilecek güneş enerjisinden üretilen elektrik ile aynı zamanda her yıl ortalama 1.280 ağaç kurtarılıyor, 196 tonluk karbon salımı da önleniyor.
“Güçlü, yeni nesil, daha verimli, yerli üretim teknolojileri tercih ettik”
Güneş enerjisi projesinin, Petrol Ofisi’nin felsefesini, ruhunu, standartların taşıyan en güzel örneklerden birini oluşturduğunu belirten Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Petrol Ofisi, 79 yıldır olduğu gibi bugün de doğduğu bu topraklara karşı duyduğu sorumlulukla, ülkemize, sektörlerimize ve topluma katkı sağlayacak önemli adımlar atıyor. Sektörlerindeki liderliğin yüklediği misyon ile geliştirmelere, yeniliklere imza atıyor, öncülük yapıyor. Bu 5 istasyonumuzun elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden elde etmesi de işte bu yaklaşımımızın, felsefemizin bir yansıması ve en güzel örneklerinden biridir. Bu alanda da de lidere yakışır şekilde özen ve titizlikle hareket ettik, en iyisini, en idealini, ileri teknolojiyi hedefledik. Bu konudaki hedeflerimizi herhangi bir rakamla sınırlamadık. Uygun ve istekli olan, mümkün olan her istasyonumuzun elektrik ihtiyacını güneş enerjisi ile karşılayabilmesi arzusu taşıyoruz” dedi.