Petrol Ofisi, Türkiye madeni yağlar sektöründeki liderliklerini zorlu pandemi koşullarının her alanda damga vurduğu 2020 yılında geliştirerek sürdürmeyi başardı. Pazar paylarını madeni yağ pazarında yüzde 29.1’e, madeni yağ ve kimyasallar pazarında ise yüzde 30.5’e çıkararak pazarın üzerinde büyüyen Petrol Ofisi, her iki alanın da lideri oldu.
Şirketten yapılan basın açıklaması ile Petrol Ofisi’nin büyüklüğü, gücü, tecrübesi, gelişmiş altyapısı, teknolojisi gibi birçok üstün niteliğinin yanı sıra alanlarında uzman insan kaynağı ile her koşulda başarılara imza attığına vurgu yapan Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Dünyanın bugüne kadar karşılaşmadığı, öngörülemeyen küresel pandeminin sosyal yaşamdan iş hayatına kadar her alanda yarattığı zorlu koşullara karşın elde edilen bu başarı bizler için önemli bir gurur ve motivasyon kaynağı” açıklamasında bulundu.
Pandemi koşullarının getirdiği güçlüklere rağmen, hizmet ve kalite anlayışından ödün vermeden önemli bir başarı hikâyesi çıkarıldığına vurgu yapan Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, “Küresel pandemi, yaşamı derinden etkiledi. Böylesine güç koşullarda iki alanda liderliğin sürdürülmesi, hem de pazar payları geliştirilerek bunun gerçekleştirilmesi, bizler için özel anlam taşıyor. Elde edilen bu başarı, Petrol Ofisi’nin her alandaki büyüklüğü ile birlikte, çalışma arkadaşlarımızdan paydaşlarımıza, distribütör ve bayilerimize kadar büyük bir ekibin, özverili çalışmasının eseri” dedi.
Türkiye madeni yağlar ve kimyasallar pazarı PETDER verilerine göre Petrol Ofisi, her iki alandaki liderliğini pazarın da üzerinde büyüyerek 2020 yılında da sürdürdü. Petrol Ofisi, Türkiye madeni yağlar ve kimyasallar pazarında 2010’dan bu yana üstlendiği liderliğini, 2020’de pazar payını yüzde 30.5’e ulaştırarak 11’inci yılına taşıdı. Petrol Ofisi, madeni yağlar pazarında ise 2019’da eriştiği liderliğini 2020’de ulaştığı yüzde 29.1’lik payla güçlendirdi.
Toplam satışı 130 bin tonu, ihracatı 10 bin tonu aştı
Petrol Ofisi, 2020 yılında toplam 130 bin tonu aşan satış rakamına ulaştı. Petrol Ofisi ayrıca 4 kıtada 33 ülkeye de 10 bin tondan fazla madeni yağ ihracatı gerçekleştirdi. Petrol Ofisi Madeni Yağlar’ın Kocaeli Derince’deki fabrikası, ileri teknolojisi, yüksek üretim ve depolama kapasiteleri ile öne çıkıyor, yıllık 140 bin tonluk üretim ile 15 bin tonu bitmiş ürün, 50 bin tonu ise ham ve yarı madde olmak üzere toplam 65 bin tonluk da depolama kapasitesi bulunuyor.
400’den fazla ürün çeşitliliği ve 20 bin satış noktası ile Türkiye’nin ihtiyaçlarını tek çatı altında karşılıyor
Petrol Ofisi, alanında Türkiye’nin yanı sıra geniş bir coğrafyanın en gelişmiş merkezi konumundaki Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi – POTEM ile çok önemli bir Ar-Ge ve teknoloji gücüne sahip. 83’ü TÜRKAK’tan akredite olmak üzere ulusal ve uluslararası metotlarla toplam 161 farklı test yapılabilen POTEM’de yılda ortalama 150 bin adet test gerçekleştiriliyor. Petrol Ofisi Madeni Yağlar, ileri teknolojisi ve POTEM’in üstün Ar-Ge gücü ile ürettiği, başta Maxima ve Maximus olmak üzere 400’ün üzerindeki zengin ürün çeşitliliğiyle Türkiye’nin madeni yağ alanındaki hemen hemen tüm ihtiyaçlarını tek çatı altında karşılayabiliyor.
Türkiye’nin en büyük madeni yağ satış ağı da Petrol Ofisi’nde
Petrol Ofisi ürün ve hizmetlerini Türkiye’nin neresinde olursa olsun müşterilerine ulaştırıyor. Akaryakıtta olduğu gibi madeni yağlarda da Türkiye’nin en büyük ağına sahip olan Petrol Ofisi, yaklaşık 20 bin satış noktası ile bu alanda da fark yaratıyor. Petrol Ofisi yaygın satış ve tedarik ağı ile Türkiye’nin her noktasında madeni yağ ihtiyaçlarının, ileri teknolojili ürünler ve yüksek hizmet kalitesi ile ideal çözümlerine kolay, hızlı erişim olanağı sağlıyor.
“Her koşulda başarıya imza atacak güç ve yeteneklere sahibiz”
Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Misyonumuz ve liderliğin verdiği sorumluluk anlayışı ile Petrol Ofisi olarak her alanda en iyiyi, en doğru şekilde yapma ve müşterimize, paydaşlarımıza, sektörümüze, ülkemize fayda sağlama gayreti içindeyiz. 80 yıldır olduğu gibi bugün de tüm bunları yapacak güç ve yeteneğe sahibiz. Petrol Ofisi, büyüklüğü, gücü, tecrübesi, gelişmiş altyapısı, teknolojisi gibi birçok üstün niteliğinin yanı sıra alanlarında uzman insan kaynağı ile de her koşulda başarılara imza atmaktadır. Keza, dünyanın bugüne kadar karşılaşmadığı, öngörülemeyen küresel pandeminin sosyal yaşamdan iş hayatına kadar her alanda yarattığı zorlu koşullarda dahi başarı geleneğimizi sürdürebildik. İçinde bulunduğumuz zorlu süreçte elde edilen bu başarı, bizler için önemli bir gurur ve motivasyon kaynağı oldu” dedi.
Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, “Petrol Ofisi, kurulduğu günden bu yana birçok başarıya imza atmış, sektörüne öncülük yapan bir marka. 1941 yılından bu yana her koşulda sorumluluklarını yerine getirmiş, başarıları ile ülkenin, sektörünün gelişimine katkı sağlamış, geleceğe taşımış bir marka. Dünyada yaşamı derinden etkileyen pandemi döneminde de yine örnek ve özgün bir başarı hikâyesi yazıldı. Böylesine güç koşullarda hem madeni yağlar, hem de madeni yağlar ve kimyasallar alanlarında liderliğimizi sürdürmemiz, üstelik bunu pazar paylarımızı geliştirerek gerçekleştirebilmemiz, bizler için özel anlam taşıyor. Elde edilen bu başarı, Petrol Ofisi’nin her alandaki büyüklüğü, nitelikleri ile birlikte çalışma arkadaşlarımızdan paydaşlarımıza, distribütör ve bayilerimize kadar büyük bir ekibin özverili çalışmasının eseridir” açıklamasında bulundu.