3.1 C
Ankara
Tuesday, December 17, 2024
spot_img

“Küresel Elektrik Enerjisi Sektörünün Geleceği” raporu yayınlandı-“The future of the global power sector” report was published

Küresel elektrik enerjisi üretim sektörü değerlendirilen Deloitte “2015 Küresel Elektrik Enerjisi Sektörünün Geleceği” raporunda, üreticilerin sektördeki değişen ortama ayak uydurabilmek için yönetim modelini değiştirmesi gerektiği ileri sürüldü.

Denetim, vergi, kurumsal finansman, kurumsal risk ve yönetim danışmanlığı hizmetleri sunan Deloitte’un raporunda, sektörün geleceğine ilişkin eğilimler aktarılırken, elektrik üreticileri için tavsiyelere de yer verildi.

Raporda, elektrik enerjisi alanında faaliyet gösteren kurumların; maliyetleri azaltma, akıllı şebekelere geçme, iş modellerini gözden geçirme, müşteriye ve yeni yeteneklerin yönetimine odaklanma yolu ile yönetim modelini değiştirmesi gerektiğine işaret edildi. Elektrik enerjisi sektöründe talep giderek artarken, regülasyonların sıkılaştığı belirtilen raporda, akıllı şebekelerden avantaj elde etmek ve yenilenebilir enerjiye dayalı dağıtık üretimi desteklemek gibi adımların gelecek dönem eğilimleri olduğu kaydedildi.

Deloitte Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Lideri Uygar Yörük, Türkiye’de dağıtık üretimin, Avrupa’ya paralel olarak giderek daha fazla ilgi çektiğini ve yaygınlaştığını belirterek, şöyle devam etti:

“Özellikle lisanssız dediğimiz dağıtık üretimin yaygınlaşması ile Türkiye’de hızlı diyebileceğimiz bir sürede proje geliştiren, söz konusu projelerin mühendisliğini yapan, ekipmanlarını ve yardımcı bileşenlerini üreten, kurulumlarını gerçekleştiren bir yenilenebilir enerji sektörü oluşmuş durumda. Sektör, konusunda uzmanlaşmış kişiler ile şimdiden endüstriyel gelişim ve istihdama da katkı sağlıyor. Kesintili üretim yapan rüzgar ve güneş gibi yenilenebilirlerin ülkenin üretim portföyündeki ağırlığının artması ancak şebekenin bu artışı desteklemesi ile mümkün oluyor.”

Türkiye’de de yatırımcının giderek artan rüzgar ve güneş yatırımı iştahının, şebekede iyileştirmeye yönelik inisiyatiflerin artmasına yol açtığını ifade eden Yörük, söz konusu inisiyatiflerin önemli bir bileşeni olan akıllı şebekeler konusunda da gerek kavramsal altyapısına yönelik çalışmalar gerekse pilot uygulamalar ile mesafe katedildiğini kaydetti.

Kaynak: TimeTurk

TENVAhttps://www.tenva.org
Türkiye Enerji Vakfı (TENVA), enerji kaynakları, teknolojileri, politikaları ve enerji piyasalarında gerçekleşmekte olan ulusal ve uluslararası gelişmelere aktif katkı sunmak için 2012 yılında faaliyetlerine başladı. Enerji sektörüne özel Türkiye'nin ilk ve tek düşünce kuruluşu olmanın verdiği ağırlıkla çalışmalarını gerçekleştiren TENVA bünyesinde; Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Araştırma Merkezi, Uluslararası Enerji Politikaları ve Diplomasisi Araştırma Merkezi, Enerji Piyasaları ve Düzenleyici İşlemler Araştırma Merkezi yer almaktadır. TENVA, dünya piyasalarındaki eğilimler ve politik gelişmeler dikkate alınarak; uluslararası bir bakış ve disiplinler arası bir anlayış ile sektörü ele alıyor ve bu anlayış çerçevesinde 2013 Haziran ayından bu yana aylık olarak Enerji Panorama dergisini yayınlıyor.

Benzer

Sosyal Medya

513BeğenenlerBeğen
431TakipçilerTakip Et
13,416TakipçilerTakip Et

Haber bültenimize abone ol

E-Bülten abonemiz olun, enerji sektörüne dair en güncel haberler ve duyurular her hafta e-posta adresinize gelsin.

spot_img

En Son Haberler