1.2 C
Ankara
Tuesday, December 17, 2024
spot_img

“Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sertifika Programı” Kasım 2020’de Online Olarak Gerçekleşecek!

İTÜ Akademisyenlerinin katkılarıyla, BMI tarafından düzenlenen, Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji alanındaki en önemli eğitim programlarından biri olan “Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sertifika Programı” sektörden yoğun ilgi çekmeye devam ediyor.

2010’dan yılından beri düzenlen ve katılımcıların bu alanda uzmanlık kazanmasını sağlayarak sektöre büyük katkı veren İTÜ & BMI -Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sertifika Programının 25. Dönemi 27 Kasım 2020’de, bu sefer online olarak düzenleniyor. On yıldır Enerji sektörüne hizmet eden Program, bugüne kadar 400’ün üzerinde katılımcıyı ağırladı. Zorlu Enerji, Enerjisa, Ak Enerji, Güriş, BEDAŞ, Alarko Holding gibi Türkiye’nin en önde gelen firmalarının yoğun katılım sağladığı programa farklı sektörlerden de ilgi gittikçe artıyor. Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji alanında uzman kadrosunu yetiştiren eğitim programı, bu yönüyle enerji sektörüne yeni perspektif kazandırma hedefini de taşıyor. Program, sadece enerji sektöründe mevcut olan çalışanlara hitap etmekle kalmayıp bu alana yönelmek isteyenlere, yatırımcı ve girişimcilere de teknik bilginin dışında sektörle ilgili önemli bir bakış açısı da kazandırıyor.

Tamamen, yenilenebilir enerji alanında uzman İTÜ akademisyenleri tarafından verilen eğitimde; Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Hidroelektrik Enerji ve Jeotermal Enerji konuları işleniyor. İki hafta Cuma-Cumartesi günleri art arda gerçekleşen 4 günlük programda; özellikle Tribünlerin, Panellerin kurulum aşamaları, örnek ön projelendirme ve fizibilite hesaplamaları, santralin planlanması, sahaların geliştirilmesi ve projelendirilmesi gibi teknik bilgiler yoğun olarak aktarılıyor. Bunlarla birlikte; Dünya’da Enerji sektörü nereye gidiyor? Türkiye’de bu sektörde neler yapılıyor? Sıklıkla yapılan hatalar nelerdir? Ve doğrular ne şekilde olmalı<Yenilenebilir Enerji Kullanım alanları gibi çok önemli bilgilere de yer veriliyor.

  • Toplam 4 gün süren eğitimin, eğitmen kadrosu ise şu şekilde;
    Prof.Dr. Abdurrahman Satman – İTÜ Enerji Enstitüsü Kurul Üyesi & İTÜ Emeklisi
    Prof.Dr. Bihrat Önöz – İTÜ İnşaat Fakültesi / İnşaat Mühendisliği Bölümü
    Yrd.Doç.Dr. Burak Barutçu – İTÜ Enerji Enstitüsü / Yenilenebilir Enerji ABD
  • Eğitim hakkında daha detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz; https://www.bmieducation.com/open-platform/yenilenebilir-enerji-sertifika-open-platform?utm_source=tenva
TENVAhttps://www.tenva.org
Türkiye Enerji Vakfı (TENVA), enerji kaynakları, teknolojileri, politikaları ve enerji piyasalarında gerçekleşmekte olan ulusal ve uluslararası gelişmelere aktif katkı sunmak için 2012 yılında faaliyetlerine başladı. Enerji sektörüne özel Türkiye'nin ilk ve tek düşünce kuruluşu olmanın verdiği ağırlıkla çalışmalarını gerçekleştiren TENVA bünyesinde; Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Araştırma Merkezi, Uluslararası Enerji Politikaları ve Diplomasisi Araştırma Merkezi, Enerji Piyasaları ve Düzenleyici İşlemler Araştırma Merkezi yer almaktadır. TENVA, dünya piyasalarındaki eğilimler ve politik gelişmeler dikkate alınarak; uluslararası bir bakış ve disiplinler arası bir anlayış ile sektörü ele alıyor ve bu anlayış çerçevesinde 2013 Haziran ayından bu yana aylık olarak Enerji Panorama dergisini yayınlıyor.

Benzer

Sosyal Medya

513BeğenenlerBeğen
431TakipçilerTakip Et
13,416TakipçilerTakip Et

Haber bültenimize abone ol

E-Bülten abonemiz olun, enerji sektörüne dair en güncel haberler ve duyurular her hafta e-posta adresinize gelsin.

spot_img

En Son Haberler