1.8 C
Ankara
Friday, December 20, 2024
spot_img

ABB, Muğla’daki 630 MW kapasiteli termik santral için yüksek verimlilik çözümleri sunacak

ABB, Türkiye’nin en büyük bağımsız enerji üreticilerinden biri olan Yatağan Termik Santrali Enerji Üretim A.Ş. ile anlaştı. ABB, ülkenin güneybatı kesimindeki evlerin ve işyerlerinin enerji talebine 630 MW enerji üretim kapasitesi ile önemli katkı sağlayan Muğla’da bulunan Yatağan Termik Santrali’ne entegre kontrol, siber güvenlik ve otomasyon teknolojisi hizmetlerini sağlayacak.

ABB OTOMASYON TEKNOLOJİSİ SUNACAK

Santral, verimde ciddi gelişmeler elde etmek, talebe göre daha esnek enerji üretimi sağlamak ve de talep düştüğünde üretimi azaltmak adına ABB’nin otomasyon teknolojisinden faydalanacak. Başlamış olan modernizasyon projesinde santral ve türbin kontrolü için yeni dağıtılmış kontrol sistemi (DCS) ABB Ability™ System 800xA kullanılacak. ABB aynı zamanda IEC61850 protokolü kapsamında elektriksel entegrasyon çözümleri ve yüksek hızlı bara aktarma sistemi de sağlayacak. ABB’nin teknolojisi, Avrupa çevre düzenlemelerine ve primer frekans kontrolü (PFC) yönetmeliğine uygunluğun sağlanmasında da yardımcı olacak. Dahili veri bağlantısı sayesinde santralin sistemleri, gelecekte ileri analiz veya endüstriyel yapay zeka gibi diğer dijitalleştirme çözümlerini değişikliklerden etkilenmeyerek, sorunsuz bir şekilde entegre edebilecek. Bununla birlikte ABB Cyber Security Workplace de, Türkiye’nin enerji altyapısı için kritik santraller açısından özellikle önemli olan mevcut siber güvenlik imkanlarını güçlendirecek. ABB aynı zamanda üç yıllık bakım sözleşmesiyle santral performansı ve bakımı konusunda da destek sağlayacak.

“SANTRALİ DAHA VERİMLİ HALE GETİRECEK”

Yatağan Termik Santrali Genel Müdürü Korhan Tiryaki’den “Enerji sanayisinin öncü DCS tedarikçilerinden biri olan ABB, bu santrali daha verimli hale getirme, çevreye etkisini azaltma ve mevzuata uygunluğunu sağlama açısından bizi destekleyebilecek bir kuruluş. Elde edeceğimiz faydaların sürekli, etkili ve uzun ömürlü olmasını sağlamak adına santral performansında, bakımında ve tamamlayıcı bakımında da destek almak adına ABB’nin uzmanlığına güveniyoruz.

“SİBER GÜVENLİK SANTRALLER İÇİN KRİTİK ÖNEME SAHİP”

ABB Türkiye Enerji Endüstrileri Bölüm Yöneticisi Barış Ünver şunları ekledi: “Otomasyon ve kontrol teknolojilerimiz, enerji üreticilerinin düşük karbonlu enerji üretim yolculuklarında onlara yardımcı oluyor. Daha az yakıtla daha fazla enerji elde ederek ciddi verim sağlarken bir yandan da mevcut ve eski kömür santrallerinin çevre üzerindeki etkilerini azaltmak, müşterilerimizin operasyonlarının etkisini azaltmada sunduğumuz katkının önemli bir kısmını oluşturuyor. Siber güvenlik riskinin böylesine arttığı bir dönemde her santral için kritik öneme sahip olduğundan, Türkiye’deki bu santralin siber güvenlik imkanlarının güçlendirilmesine de yardımcı oluyoruz.” dedi.

TENVAhttps://www.tenva.org
Türkiye Enerji Vakfı (TENVA), enerji kaynakları, teknolojileri, politikaları ve enerji piyasalarında gerçekleşmekte olan ulusal ve uluslararası gelişmelere aktif katkı sunmak için 2012 yılında faaliyetlerine başladı. Enerji sektörüne özel Türkiye'nin ilk ve tek düşünce kuruluşu olmanın verdiği ağırlıkla çalışmalarını gerçekleştiren TENVA bünyesinde; Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Araştırma Merkezi, Uluslararası Enerji Politikaları ve Diplomasisi Araştırma Merkezi, Enerji Piyasaları ve Düzenleyici İşlemler Araştırma Merkezi yer almaktadır. TENVA, dünya piyasalarındaki eğilimler ve politik gelişmeler dikkate alınarak; uluslararası bir bakış ve disiplinler arası bir anlayış ile sektörü ele alıyor ve bu anlayış çerçevesinde 2013 Haziran ayından bu yana aylık olarak Enerji Panorama dergisini yayınlıyor.

Benzer

Sosyal Medya

513BeğenenlerBeğen
431TakipçilerTakip Et
13,416TakipçilerTakip Et

Haber bültenimize abone ol

E-Bülten abonemiz olun, enerji sektörüne dair en güncel haberler ve duyurular her hafta e-posta adresinize gelsin.

spot_img

En Son Haberler